vineri, 21 noiembrie 2008

Un zambet

Pentru ca tot am inceput sa caut frumosul azi am descoperit ceva frumos , zambetul Anei. Pe Ana o vad in fiecare zi lucratoare de trei saptamani dar pentru ca pana acum nu cautam frumosul nu i-am observat zambetul. Am simtit ca are ceva deosebit dar abia azi mi-am dat seama despre ce era vorba .Ana are un zambet cald si luminos care te binedispune , cred ca ea este una dintre acele persoane care-ti pot alunga umbrele reci ale unei zile nefaste.

joi, 20 noiembrie 2008

Caut frumusete , oriunde si in orice!

Nu-mi plac anotimpurile reci. Deja am inceput sa gandesc cum nu vreau s-o mai fac , vad mereu jumatatea goala a paharului si m-am saturat de asta. Mi-am recitit gandurile si nu mi-au placut ,emana prea mult gri. Am stat si m-am gandit ca trebuie sa fac ceva ,drept urmare de azi inainte o sa ignor frigul ,o sa inlatur gandurile rele si o sa caut frumosul. O sa-l caut in orice , in culoarea ruginie a frunzelor cazute, in zambetul prichindeilor din carucioare , in filmuletele de pe 220, in ochii femeilor , in comportamentul soferilor , in gesturile oamenilor pe care-i intalnesc .
Trebuie sa fie si lucruri bune si frumoase in jurul meu.

vineri, 14 noiembrie 2008

Sunt eu dezinteresat?

M-am gandit mai demult la alegeri la voturi la politica. Acum a revenit in atentia publica campania electorala . Cativa blog-eri au realizat si un filmulet pe care l-am vazut pe site la Cabral. Eu unul sunt atat de dezamagit de clasa politica din romanica incat sunt hotarat sa nu merg la vot. Dar daca as vrea sa merg sa votez as avea o problema , habar nu am care sunt candidatii din colegiul de care apartin, ba mai mult de atat nu stiu care este colegiul de care apartin ca sa nu mai vorbim de faptul ca nu stiu cum ma minte fiecare. As fi chiar curios sa stiu minciunile din campania asta avand in vedere recesiunea economica ce a lovit si tara in care traiesc . Mi-ar placea sa stiu cum ma mint si cat de mult se straduiesc sa ma convinga de faptul ca votandu-i pe ei eu ma voi simti in siguranta in colegiul meu (oricare ar fi ala) .
Dar cum pana acum nu stiu decat ca Udrea si Anghel Luminita candideaza in Drumul Taberei din Bucuresti, stau si ma intreb am ignorat eu comunicarile in care eram instintat de candidati si colegii sau autoritatile nu sunt in stare sa-mi aduca la cunostinta lucrurile astea?

joi, 13 noiembrie 2008

Nesimtire in parcare

Am vazut ca de ceva timp e in atentia publicului o campanie menita sa atraga atentia si sa sensibilizeze participantii la trafic. Mi s-a parut o buna initiativa avand in vedere traficul si nesimtitii care participa la el blocand intersectia sau nerespectand culorile semaforului s.a.m.d.
Mi s-a parut evitat un aspect la fel de important pentru nervii mei, cel putin , parcarile.De acord inca nu sunt suficiente locuri de parcare dar majoritatea locurilor de parcare din fata blocurilor sunt platite catre primarie de locatari.
Acum am doua probleme.In primul rand civilizatia din romanica, daca tu cetatean participant la trafic vezi ca un loc de parcare este platit si semnalizat in consecinta de ce parchezi acolo? mai ales cand la douazeci de metri distanta este un loc de parcare liber si nesemnalizat cum ca ar fi platit de vreun prost la primarie . Eu unul inca nu am reusit sa-mi explic treaba asta , cat de tare sa te doara in dos de ceilalti in momentul in care tu procedezi asa? In al doilea rand de fiecare data cand imi gasesc locul de parcare ocupant nu uit sa-i pomenesc pe tovarasii de la primarie care mi-au luat banii . Primaria sectorului 3 (mult laudatul sector 3) a incasat banii de la mine in schimbul inchirierii locului respectiv . Daca eu nu pot ocupa locul respectiv pentru ca un dobitoc a parcat acolo ce-as putea face? legal nimic, ilegal as putea ajunge la stirile de la ora 17.00!

vineri, 7 noiembrie 2008

Obama,Obama,Obama

Nu mai pot cu Obama , clar. Peste tot pe unde ma uit , ziare,tv,net numai stiri despre Obama . Deja am impresia ca traiesc in SUA, radem de Obama, plangem cu Obama, tinem doliu cu Obama, facem sex cu Obama (in mintea creata a unora) totul e cu Obama . Deja mi-e dor de politicienii nostri mai am putin si ma duc sa-i citesc pe Nastase,Iliescu , Udrea si altii care mai au bloguri numai sa scap de Obama. Da frate , e primul presedinte de culoare al SUA dar n-a inventat roata , apa calda sau mersul pe jos. Dati-i timp, lasati-l sa se apuce de treaba si ne mai dam si atunci cu parerea.

miercuri, 5 noiembrie 2008

E cineva perfect?

Zilele astea mi s-a intamplat sa ranesc involuntar si indirect o prietena cu o "prostioara" de moment de-a mea. M-am gandit eu sa-mi fac de lucru si sa vorbesc cu o persoana pe care o mai vazusem dar cu care nu mai vorbisem. Stiam eu , din experienta mea de viata,ca femeile nu pot pastra secrete asa ca asta mi-a fost intrebarea "poti pastra un secret?" si ca sa asigur continuitatea am insotit intrebarea de "astept un raspuns pentru a putea continua discutia ". E si uite asa a inceput distractia de care n`aveam nevoie , logica ei de fier a interpretat intrebarea ca fiind un avans si mi-a dat o replica din topor iar eu pentru a ma distra i-am dat o replica ce a bagat-o in ceata (fara sa o jignesc ca nu asta-mi era intentia) dar care a putut fi interpretata in defavoarea prieteni mele.Pana aici nimic anormal pentru ca sunt constient ca printre oameni mai traiesc si fiinte mai putin cizelate. Este riscul meu sau al aceluia care deschide poarta unei astfel de comunicari.Numai ca distractia mea a ranit-o pe prietena mea care este o cunostinta comuna, a mea si a persoanei din topor.
Ce am invatat de aici :"unde dai si unde crapa" te asteapta , da-i numai o ocazie si va aparea , de cele mai multe ori cu consecinte neplacute , cand vrei sa te tii de "prostioare" asigura-te ca vezi si efectele secundare .

luni, 3 noiembrie 2008

de-a soarecele si pisica pe la nunti

Imi place sa merg la nunti , nu stiu prea clar de ce ca nu sunt vreun dansator inrait si nici un consumator ahtiat dupa meniul nuntilor. Sambata am fost la o nunta si m-am distrat copios urmarind jocul de-a soarecele si pisica dintre lautari si unii invitati . Lautarii au jucat rolul pisicii si invitatii pe cel al soarecilor. Au pisicile o tactica pe care am observat-o la nuntile unde le-am intalnit si anume : prima data ataca frontal , soarecul ce tocmai s-a casatorit, dupa care se reped spre soarecele nas si uite asa fac slalom printre toti soarecii pana ajung la soarecii betivi , acolo se opresc si incep sa se joace cu acestia.Cred ca pisicile astea au totusi un fler bine dezvoltat pentru ca pe soarecele ce scrie randurile astea nu-l vaneaza niciodata , oare chiar s-o citi pe fata mea ca nu-mi place muzica lor?

Imi place de mine ca refuz sa scriu despre scandalurile din blogaraia romaneasca , ma rezum la prostiile mele fara de sens.