marți, 12 mai 2009

Linie se scrie , linie se citeste

Nu mai stiu ce profesor (deh, sunt un ignorant ) mi-a lasat intiparita in memorie o expresie, “linie se scrie , linie se citeste” .
Vineri noapte ,pe la ora 11.30, ma intalnesc cu un prieten la Metro Baneasa hotarati sa facem cumparaturile de rigoare pentru un week-end cu soare. Ne facem noi aprovizionarea si hai sa mergem. Numai ca prietenul propune o plimbare in oras ceea ce si facem. Punem cumparaturile in masina mea si plecam la plimbare cu masina lui.
Dupa cateva ore ne intoarcem in parcare la Metro sa recuperez masina . Pana sa ma intalnesc cu masina ma intalnesc cu portile incuiate. Il deranjez pe portar si ii explic problema :
- uite aia din parcare e masina mea, drept dovada am talonul , deschide-mi poarta s-o pot recupera, te rog
- aaa.. pai nu stiu daca pot face asta.. ca magazinul e inchis..
- pai nu am treaba cu magazinul eu vreau doar sa-mi iau masina si sa plec , mai am si cumparaturile in ea
- sa-l intreb pe seful de tura , spune dumnealui
Gata, ma gandesc eu, hai ca se rezolva , “creierul” pazei va intelege situatia. Vezi sa nu : - regulamentul interzice accesul cat e magazinul inchis , veti putea intra dupa 4.30 cand vin angajatii magazinului , ma anunta portarul.
Dupa cateva minute de insistenta mi-am dat seama ca eforturile sunt inutile , daca scrie la regulament .. scrie si gata. Daca n-am fost atent la program , ca un client ametit ce sunt ,asta merit .
La ora 4.40 m-am dus sa-mi iau masina , portile deschise , nenea portarul la post . A durat mai putin de 1 minut sa intru si sa ies cu masina.
Acum, in conditiile in care magazinul se deschide la 5.00am care dracu o fi diferenta ca-mi acorzi minutul ala sa-mi iau masina la 3.00 am sau la 4.40 am , eu unul n-am prins-o dar daca la regulament asa scrie..

2 comentarii:

Invizibilul spunea...

au procedat corect... daca erai in oricare tara europeana situatia ar fi fost aceeasi. regulile sunt reguli si trebuie respectate! insa din greseli invatam. ;)

Follenvie spunea...

as fi inteles daca accesul in parcare era permis dupa deschiderea magazinului pentru clienti , dar atata timp cat eu am putut intra inainte de ora deschiderii (5.00am) mi se pare o regula aiurea , mai ales ca portarul n-a putut enunta alt motiv in afara aceluia ca "nu vrea seful" ;)