marți, 7 octombrie 2008

Masuri pentru siguranta rutiera?

Pe Splaiul Independentei pe ambele sensuri de mers , de la Autovit spre soseaua de centura, autoritatile ce vegheaza la siguranta rutiera au montat "cocoase":
Da , e adevarat , in ultima luna acolo au avut loc doua accidente care s-au soldat cu pagube materiale , si doua masini ajunse in Dambovita (care de mult nu mai e curgatoare in zona respectiva) . Din intamplare stiu cauzele ambelor accidente : in primul ,in ordine cronologica, unui camion i s-a rupt bara de directie in timpul mersului iar in cel de-al doilea un tip a efectuat o depasire periculoasa . Nici unul dintre aceste doua accidente nu s-a petrecut in apropierea zonelor in care au fost montate "cocoasele". In afara de asta pe tronsonul respectiv se circula fluent si poti merge in conditii de siguranta cu 90 km/h si nu e nici zona rezidentiala . Si atunci stau si ma intreb la ce naiba s-au gandit cand au montat bucatile alea de cauciuc . Eu unul am observat pana acum ca montarea respectiva nu mi-a influentat decat consumul de carburant ,ca deh.. trebuie sa franezi cand ajungi in preajma lor dupa care trebuie sa accelerezi , si uzura placutelor de frana . Dar astea se pot evita , daca ai o masina stabila ai doua alternative pentru a trece de ele , ori franezi pana la aproximativ 20km/h ori le "sari" cu cel putin 80 km/h .La viteze cuprinse intre aceste doua limite resimti socurile al dracului de tare.

4 comentarii:

Anonim spunea...

>80 kmph? wow

Anonim spunea...

"Ei munceste,nu gandeste..."
Daca ala de-i responsabil cu ideile la comisia cu pricina , o fi doar sofer de duminica , sau mai rau, analizeaza traficul de pe scaunul din dreapta...nu te-astepta sa inteleaga subtilitati d-astea!
Daca n-am masina in fata, nici eu nu mai franez la ele.Dar in 80% din cazuri , pe ambele benzi gasesc soferi grijulii care opresc de tot, si mai s-ar da jos sa ia masina in brate si s-o treaca peste cocoase. ;)
Supeeer...Mama ce mai fluidiciune de trafic !!!

Anonim spunea...

@simi dap, >80 km/h resimti mult mai putin socul ;)

@thais in timp ce acolo sunt puse "cocoasele" pe o alta straduta din sectorul 3 un "pilot" de matiz care se grabea a accidentat o doamna in varsta ,bineinteles pe straduta aceea dintre blocuri nu era nici o limitare din asta a vitezei ..

insulamea spunea...

de fapt aici cred ca vor fi accidente, din cauza unora care vor frana prea brusc
oricum le scot tiganii intr-o luna, cum le-au scos si pe alea de pe fundeni si altele