vineri, 31 octombrie 2008

Paralela intre doua "lumi"

Zelist in blogosfera e un fel de Standard & Poor's in lumea financiara, daca am inteles eu bine. La un moment dat cand zelist-ul va fi luat in serios de cumparatorii de publicitate pe blog-uri pozitia acestora in clasamentul lor va influenta preturile pe aceasta piata.


Acum il inteleg pe Arhi care are ceva de obiectat la modul de alcatuire al clasamentului , eu unul nu stiu cum se calculeaza (si nici nu sunt interesat sa aflu) ce mi-a atras atentia insa , e faptul ca seamana izbitor cu cazul din lumea financiara numai ca acum exista o voce (puternica in piata) care sa atraga atentia. Pai cum ar fi daca Zelist ar stii ca un site are probleme si i-ar atribui in top o pozitie fruntasa cum au facut si cei de la Standard & Poor's ? Pe mine nu m-ar afecta dar pe cei care traiesc din asta si pe cei care cumpara de pe piata asta da. Asa ca eu unul ma bucur ,chiar daca n-am nici un interes , de sapaturile si semnele de intrebare lansate de Arhi aici.

6 comentarii:

hop spunea...

Uite ca ajunsei la tine inainte de termen :) Insa, desi n-am timp sa-ti vizitez blogu temeinic, cotrobaindu-ti prin debarale si bucatarii mai rau ca Piedone Conservatoru, iti spun de pe acum ca nu-mi place cum gandesti, aloo... Esti cam cartitor... :)

Anonim spunea...

dap este posibil sa fiu cartitor , este foarte posibil sa fac parte din categoria care vede jumatatea goala a paharului, abia astept evenimentul care sa-mi spuna : ti-am zis ma berbecule ca-i popa, tu nu batman, batman..

Anonim spunea...

raman la parerea ca zelist e un lucru bun pt blogosfera :)

Anonim spunea...

nici eu nu spun ca nu-i bun, spun doar ca poate influenta piata publicitatii pe blog-uri ;) , hai sa dau un exemplu poate reusesc sa spun mai bine la ce m-am gandit : vodafone (un exemplu) vrea sa puna pe blog la Arhi (ca tot vb si de el in post) un banner , acum Arhi spune ca vrea 200 euro(de exemplu) pe luna pentru a-l gazdui si argumenteaza asta prin traficul lui , Vodafone poate veni sa spuna "200 euro e prea mult pentru ca uite pe cutare site(nu stiu cine e peste Arhi in ze list ca nu m-a interesat) am pus acelasi banner cu 100 euro pe luna si are 5 pozitii in fata ta in topul ze list" la asta m-am gandit eu cand am scris postul asta , nu spun ca afirmatiile mele sunt cele reale asta nu o stiu

None spunea...

Eu am o problema si am mai spus-o si pe blog la Arhi dar vad ca parca nu intereseaza pe nimeni. Pe site la ZeList scrie negru pe alb:

De asemenea, in vederea eliminarii oricaror suspiciuni, am decis sa prezentam cat mai transparent posibil modul in care se realizeaza clasamentul. Astfel, utilizatorii pot vedea in orice moment atat blogurile ce linkeaza catre un blog dat cat si alogoritmul de calculare a topului, putand face verificari acolo unde considera ca este cazul.

Sa-mi arate si mie cineva unde gasesc pe site-ul lor 'alogoritmul' de care spun ca e public.

Anonim spunea...

http://www.zelist.ro/ze-way